VÄNNER och FIENDER

VÄNNER

HERO - den vita hingsten, är en gåva från maharadjan av Nimpore, som tack för att nuvarande Fantomen räddade honom.

 

DEVIL - bergsvargen. Fantomen räddade Devil som liten vargunge då en storviltsjägare hade dödat Devils mor och de andra ungarna i kullen. Du kan läsa äventyret "Sagan om Devil" i Fantomen nr 23 1979, nr 26 1991 och nr 24 1999.

DIANA PALMER - De har kännt varandra sedan barnsben, se äventyret "Den unge Fantomen". De träffades i USA där Fantomen fick sin skolutbildning. Diana var bara 8 år vid deras första möte, medan Fantomen var ca: 12 år. De gifte sig 24 november 1977, hon är utbildad sjuksköterska, olympisk guldmedaljör i simhopp, reservofficer i djungelpatrullen och arbetar på FN´s byrå för mänskliga rättigheter.

GURAN - Bandarernas hövding. Mycket kunnig inom läkekonsten och pratar flera europeiska språk. Fantomen och han växte upp tillsammans i De djupa skogarna.
MOZ - Gamle Moz är djungelns historieberättare. Han blandar sagor med verklighet och kan berätta det mesta som har hänt i djungeln sedan många generationer. Fantomen pratar med honom om han inte hittar något i krönikorna.

FADER MORRA - Föreståndare för ett barnhem i djungeln och bror till president Luaga.

PRESIDENT LAMANDA LUAGA - Bror till Fader Morra. Han var läkare innan han blev president. Luagas son är gift med general Bababus dotter.

REX - Fantomens fosterson som är arvtagare till ett av Bengalis bergfurstendömen Baronkhan. Rex bäste kompis heter Tom-Tom och en annan är elefanten Joomba.

KIT och HELOISE - Tvillingarna föddes 1979, två år efter bröllopet. Pojken fick heta Christopher som traditionen föreskriver, flickan fick heta Heloise efter den 7:e Fantomens hustru. De är inte de enda tvillingparet, den 17:e Fantomen hade också en tvillingsyster som hette Julie och som bar Fantomendräkten vid några tillfällen.

FIENDER

SINGHPIRATERNA - Kallas även för "De sju cirklarnas liga". Deras tecken är 7 st cirkelrunda hål i en svart flagga. De är ett broderskap och består av banditer och pirater. Deras ledare heter Dogai Singh.

GENERAL BABABU - Har försökt att erövra Bengali flera gånger men hindrats av Fantomen. Han är brutal, ond och galen och använder ofta militära metoder i sin kamp.

BARONESSAN - Ledare för "Luftens rövare".

VRÅKARNA - En gammal organisation som härjade redan på medeltiden. De plundrar de svaga och är ofta svartklädda och har ett rakat huvud med ett tatuerat V.

HEM

Uppdaterades 2018-01-01.

© 1999/2018, King Features Syndicate Inc./distr Bulls.

Bakgrunden är gjord av Ivan Pedersen och publiceras med tillstånd av honom.