HEM OCH GÖMSTÄLLEN

DÖDSKALLEGROTTAN - Fantomens högkvarter sedan den förste Fantomen. Ligger i De Djupa Skogarna och för att komma dit måste man passera genom ett vattenfall. De var bandarerna som visade den förste Fantomen grottan och han bättrade sedan på den och högg bland annat ut en tron ur en upphöjning i golvet. Längre in i DÖDSKALLEGROTTAN finns Tronrummet, Krönikerummet, Radiorummet, Dräktrummet (där alla förfäders Fantomendräkter finns), Gravkammaren (där 20 generationer Fantomen vilar) och både den lilla och stora skattkammaren.

I skattkammrarna finns tex. EXCALIBUR, med vilket kung Artur visade sin rätt till kungavärdigheten, de mumifierade resterna av ORMEN som Cleopatra lät döda sig själv med, LAGERKRANSEN som Marcus Antonius erbjöd Julius Caesar, MUGGEN som Alexander den store bar i sin ränsel när han erövrade världen, HORNET som Roland blåste i när hans farbror Kejsar Karl lämnade honom ensam att slåss mot araberna och Tristan och Isoldes SKÅL mm.

TRÄDHUSET - Byggdes av Fantomen och repfolket i samband med att tvillingarna föddes, men är nu övergivet i och med att Diana och tvillingarna flyttat till USA.

EDEN - På landsidan avskild av en flod fylld med piranor och vid havssidan finns en naturlig lagun som Morisfiskarna regelbundet fyller med fisk. Fisken utgör föda åt rovdjuren på ön. Alla djuren på Eden lever i fred, såväl rovdjur som gräsätare. På ön finns tex. lejon, tigrar och gorillan Baldy. De har kommit dit genom att Fantomen har räddat djuren. Bandarerna vaktar ön och sätter respekt i inkräktare med sina giftpilar, men det har ändå förekommit jägare som har kommit dit. Fantomen har själv fått ingripa några gånger för att rädda ön från jägare.

KEELA-WEE - den gyllen stranden som "Den svarte kejsaren" Joonkar skänkte till Fantomen på 1600-talet.

WALKERS KLIPPA - Det är en högplatå i öken i sydvästra USA. Det var den förste Fantomen som hittade den tillsammans med en indianpojke.

TORNRUMMET I NOTRE DAME - Ett hemligt tornrum som den 12:e Fantomen gömde sig i under den franska revoltionen 1789. Även den nuvarande Fantomen har varit där en gång, äventyret "Katedralens gåta" som är publicerat i Fantomen nr 26 1990.

SLOTTSRUINEN VACUL - Slottet ligger i Carpatia i centraleuropa och har används av Fantomen i sin kamp mot Vråkarna, se Fantomen nr 18 1976. Det har varit oanvänt sedan slottet ödelades av en brand på den 19:e Fantomens tid.

HEM

Uppdaterades 2018-01-01.

© 1999/2018, King Features Syndicate Inc./distr Bulls.

Bakgrunden är gjord av Ivan Pedersen och publiceras med tillstånd av honom.